W miniony weekend tj. 12 sierpnia odbyło się niezwykłe wydarzenie, czyli "Wolin z rybą na talerzy". Organizatorem było Wolińskie Stowarzyszenie Rybaków.
Wolińskie Stowarzyszenie Rybaków działa na rzecz kampanii "Wolin z rybą na talerzu". Celem projektu jest promocja lokalnych ryb i edukacja o ich wartościach zdrowotnych. Chcą zmienić nawyki żywieniowe Polaków, zachęcając ich do częstszego wybierania ryb w diecie. Ich akcja ma także podkreślić, że ryby takie jak sandacz, okoń, leszcz czy płoć są smaczne i wartościowe dla zdrowia.
Na chojeńskiej scenie wystąpiły dwa zespoły: Retro Gitary i Valdiango. Ponadto, byliśmy świadkami tzw. Live Cookingu czyli pokazu kulinarnego, podczas którego kucharz przygotowuje potrawę w obecności obserwujących go gości. Kucharzem był Leszek Wodnicki, uczestnik uczestnik finałowej czternastki polskiego MasterChefa, szef kuchni w Kulinarnym Atelier.
Zapraszamy do obejrzenia naszych materiałów: